Recept: Geitenkaastaartjes met peer.
Dit geitenkaastaartje is ideaal als lunchgerecht, als Frans dessert of als licht hoofdgerecht.
Een heel veelzijdig recept dus.
In de winter kun je het recept met stoofpeertjes maken.
Aantal personen 6
Bereidingstijd 30
Ingredienten 4 bladerdeegplakjes
(ontdooid, aan elkaar geplakt en uitgerold)
400 gram zachte geitenkaas
2 grote gewone peren
1 eetlepel basterdsuiker
enkele verse tijmtakjes
steunvulling voor het blindbakken
(bijvoorbeeld gedroogde bonen)
1
Doe de bladerdeegplakjes in de taartvorm. Leg daarop een stuk bakpapier en vul met rauwe bonen. Als je de tijd hebt, laat je de springvorm een nacht in de koeling rusten. Dit voorkomt krimpen van het deeg.
2
Zet de taartvorm gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
3
Het blindbakken van het deeg zorgt ervoor dat het deeg al voorgegaard is en dus minder vocht van de vulling opneemt en zacht en klef wordt. De steunvulling zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet gaat rijzen tijdens het bakken.
4
Verkruimel intussen de geitenkaas en rits de tijmblaadjes af, snijd de peertjes (zonder kern) in schijfjes.
5
Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling. Verdeel de geitenkaas over de bodem, en verdeel de peerpartjes in een cirkel over de kaas.
6
Bestrooi met bastardsuiker en tijmblaadjes.
7
Zet de taart gedurende 20 minuten terug in de oven. Haal de taart uit de oven en snij in stukken.
Bij de link kun je de video zien m.b.t. het bereiden van dit recept.