Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Jobenthes-blogje. Weblog van Jopie Tillema.
Astrologie, Natuurgeneeswijzen, de Natuur, Hobbies, het Milieu, Spiritualiteit, Teckels, Muziek en nog zoveel meer.
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


(Geen beschrijving)



Mijn Profiel

Jobenthe
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Eindelijk eens even weer een a...
15 september 2014 10:20

RUST ZACHT LIEVE TIKKEL.
27 september 2013 13:16

De urn van Benthe.
23 juni 2013 10:29






Fotoboeken


December 2007: een week vorst en wat sneeuw. (13)
_
September 2007. Bloeiende heide op de Ugchelse berg. (5)
_






Weblog Vrienden


Franstaal
Van: fran

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Redsblog
Van: redone

Piekersels
Van: ChilaE

Hera
Van: hera

Blauwe vlinder
Van: Chrisje

De vogelaar
Van: Xander1

Meesterstukjes
Van: frekie




Gastenboek berichten

Hera
07 januari 2015 20:11
_
Dag Jopie, zoals gebruikelijk ben ik wat laat, maar daarom niet minder welgemeende felicitaties met je verjaardag. Ik hoop dat je een goed nieuw levensjaar tegemoet gaat!

GerardS
07 januari 2015 18:22
_
Jopie. Ook van mijn kant een felicitatie vanwege je verjaardag. Gr,Gerard

Greet ( gribou )
07 januari 2015 08:04
_
Van harte gefeliciteerd ! Ik wens je een fijne dag ! groetjes Greet




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door jembee om 15:36
_
Prikbordbericht aangepast

Door jembee om 15:35
_
Jembee Online

Door Netty9 om 15:34
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door klazcor om 15:34
_
Klazcor Online

Door Netty9 om 15:32
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Netty9 om 15:28
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door corn1948 om 15:27
_
Nieuwe Weblog reactie geplaatst

Door Lifeisaminestrone om 15:24
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst





_

Andere artikelen



Recept: Geitenkaastaartjes met peer.



Bron: Kookse.tv


Dit geitenkaastaartje is ideaal als lunchgerecht, als Frans dessert of als licht hoofdgerecht.
Een heel veelzijdig recept dus.
In de winter kun je het recept met stoofpeertjes maken.

Aantal personen 6
Bereidingstijd 30

Ingredienten 4 bladerdeegplakjes
(ontdooid, aan elkaar geplakt en uitgerold)
400 gram zachte geitenkaas
2 grote gewone peren
1 eetlepel basterdsuiker
enkele verse tijmtakjes
steunvulling voor het blindbakken
(bijvoorbeeld gedroogde bonen)


1
Doe de bladerdeegplakjes in de taartvorm. Leg daarop een stuk bakpapier en vul met rauwe bonen. Als je de tijd hebt, laat je de springvorm een nacht in de koeling rusten. Dit voorkomt krimpen van het deeg.


2
Zet de taartvorm gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.


3
Het blindbakken van het deeg zorgt ervoor dat het deeg al voorgegaard is en dus minder vocht van de vulling opneemt en zacht en klef wordt. De steunvulling zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet gaat rijzen tijdens het bakken.


4
Verkruimel intussen de geitenkaas en rits de tijmblaadjes af, snijd de peertjes (zonder kern) in schijfjes.


5
Haal de taart uit de oven en verwijder het bakpapier en de steunvulling. Verdeel de geitenkaas over de bodem, en verdeel de peerpartjes in een cirkel over de kaas.


6
Bestrooi met bastardsuiker en tijmblaadjes.


7
Zet de taart gedurende 20 minuten terug in de oven. Haal de taart uit de oven en snij in stukken.


Bij de link kun je de video zien m.b.t. het bereiden van dit recept.





Artikel links


Geplaatst op 09 december 2009 14:18 en 1471 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
MHDE.1  
09 dec 2009 14:32
Dit ga ik zo wie zo maken.
Lijkt me heerlijk, ook voor in de avond op de tafel bij een borrel.
Maar dan ietsjes kleiner maken.

Gr Marianne

HelenaC.1  
09 dec 2009 15:17
Dat is smullen, heerlijk! Ik heb de link opgeslagen.
Groetjes,Heleen
_





_
Benenalie  
09 dec 2009 15:22
Hoi Jopie....dit lijkt me echt...HEERLIJK!!
Dank je wel voor je tip!!!

Liefs Alie

Amida  
09 dec 2009 17:36
Ziet er erg smakelijk uit Jopie.
Groet Hans.
_





_
Jobenthe  
10 dec 2009 15:12
Dag Marianne. Ben je nieuw op 50plusser met een weblog? Welkom in ieder geval. Ik ga eens even gezellig rondneuzen op je site. Fijn dat dit recept je iets lijkt. Eet smakelijk in ieder geval. groeten van J.

Jobenthe  
10 dec 2009 15:13
Denk ik ook Heleen. Er staan op die site nog meerdere lekkere recepten. Eet smakelijk! groeten van J.
_





_
Jobenthe  
10 dec 2009 15:13
Is het ook absoluut Alie. Dus jij het ook eens maken? liefs van J.

Jobenthe  
10 dec 2009 15:14
Het is ook smakelijk Hans en.....reuze gezond. groeten van J.
_





_
Mirma  
11 dec 2009 17:09
mmmm dat klinkt heerlijk

Jobenthe  
11 dec 2009 17:16
Is ook heerlijk Mirma dus maar eens uit gaan proberen? groeten van J.
_