Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
_
Jobenthes-blogje. Weblog van Jopie Tillema.
Astrologie, Natuurgeneeswijzen, de Natuur, Hobbies, het Milieu, Spiritualiteit, Teckels, Muziek en nog zoveel meer.
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


(Geen beschrijving)



Mijn Profiel

Jobenthe
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Eindelijk eens even weer een a...
15 september 2014 10:20

RUST ZACHT LIEVE TIKKEL.
27 september 2013 13:16

De urn van Benthe.
23 juni 2013 10:29






Fotoboeken


December 2007: een week vorst en wat sneeuw. (13)
_
September 2007. Bloeiende heide op de Ugchelse berg. (5)
_






Weblog Vrienden


Franstaal
Van: fran

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Redsblog
Van: redone

Piekersels
Van: ChilaE

Hera
Van: hera

Blauwe vlinder
Van: Chrisje

De vogelaar
Van: Xander1

Meesterstukjes
Van: frekie




Gastenboek berichten

Hera
07 januari 2015 20:11
_
Dag Jopie, zoals gebruikelijk ben ik wat laat, maar daarom niet minder welgemeende felicitaties met je verjaardag. Ik hoop dat je een goed nieuw levensjaar tegemoet gaat!

GerardS
07 januari 2015 18:22
_
Jopie. Ook van mijn kant een felicitatie vanwege je verjaardag. Gr,Gerard

Greet ( gribou )
07 januari 2015 08:04
_
Van harte gefeliciteerd ! Ik wens je een fijne dag ! groetjes Greet




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Hizhi.o om 01:45
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Hizhi.o om 01:43
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door elvira om 01:39
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Hizhi.o om 01:30
_
Hizhi.o Online

Door aadveellater om 01:24
_
Aadveellater Online

Door amida om 01:09
_
Amida Online

Door Gribou---Greet om 01:05
_
Felicitatie verstuurd

Door Gribou---Greet om 01:03
_
Gribou---Greet Online





_

Andere artikelen



Astrologisch kookrecept speciaal, voor de schorpioen.



VITAMINEN EN VEZELS IN EEN BIJZONDERE GOULASH.
Gemaakt door mijn collega de heer A.Huisen, homeopaat en hypnotherapeut.



Ingrediënten:
Voor 2 personen:
500 gr rundvlees (liefst lende)
250 ml fond van wild
4 rode paprika`s(let op: geen zachte!)
4 grote aardappelen
1 laurierblad
5 hele kruidnagelen
2 teentjes knoflook uit de knijper
iets nootmuskaat
1 kwart theelepel cayennepeper
1 blik hele tomaten
1 blikje tomatenpasta/puree
100 ml tomatenketchup
50 ml goede olijfolie
50 gram bloem
zout naar smaak.

Bereiding:
Doe het fond in een pan en voeg 250 ml water toe.
Zet een koekenpan op het vuur met twee eetlepels olie en fruit de uien glazig (niet bruin).
Doe deze in de pan met het fond.
Giet 1 eetlepel olie in de koekenpan en bak nu op half vuur de schoongemaakte en in blokjes gesneden paprika’s.
Voeg na 5 minuten baktijd de tomaten uit het blik toe en druk ze fijn met een vork. Doe er de tomatenpuree en de ketchup bij.
Laat alles samen ongeveer tien minuten stoven en voeg het aan het fond en de uien toe.
Voeg nu ook de overige kruiden toe en laat het geheel op half vuur zachtjes pruttelen.
Strooi over het aan blokken gesneden vlees de bloem en wat zout en vermeng het goed met elkaar.
Doe de rest van de olie in de koekenpan en braad daarin het vlees rondom mooi bruin.
Voeg nu ook het vlees aan de goulash en aan de in blokjes gesneden aardappelen toe.
Roer alles goed door elkaar en laat het geheel zachtjes sudderen tot alles gaar en zacht is.




* Tip: wanneer alles gaar is, kan de binding en de smaak nog iets worden verhoogd door twee theelepels aardappelmeel te mengen met 1 of twee eetlepels balsamico azijn.
Deze azijn lepel voor lepel toevoegen tot de smaak optimaal is.
Heerlijk met stokbrood en een droge witte wijn (b.v. Loire) erbij!




Geplaatst op 15 november 2010 17:56 en 2639 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
MHDE.1  
15 nov 2010 19:20
Alle ingrediënten vind ik heerlijk Jopie.
Dus deze sla ik op, en ga ik zeker maken :grin:
Alles goed met je meis ?

Benneke  
15 nov 2010 19:42
Een lekker goulash of haché recept is nooit weg Jopie. Misschien maak ik wel 's een combinatie.. je moet is wat uitproberen nietwaar?. een groet van Bneneke
_





_
Benenalie  
15 nov 2010 20:35
Daniëlle is een schorpioen.
Wij zijn dol op goulash......ga het zeker
een keer proberen.

Dank je :grin: