Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
Jobenthes-blogje. Weblog van Jopie Tillema.
Astrologie, Natuurgeneeswijzen, de Natuur, Hobbies, het Milieu, Spiritualiteit, Teckels, Muziek en nog zoveel meer.
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


(Geen beschrijving)



Mijn Profiel

Jobenthe
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Eindelijk eens even weer een a...
15 september 2014 10:20

RUST ZACHT LIEVE TIKKEL.
27 september 2013 13:16

De urn van Benthe.
23 juni 2013 10:29






Fotoboeken


September 2007. Bloeiende heide op de Ugchelse berg. (5)
_
December 2007: een week vorst en wat sneeuw. (13)
_



Weblog Vrienden


Franstaal
Van: fran

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Bennekesblogje
Van: Benneke

Redsblog
Van: redone

Piekersels
Van: ChilaE

Hera
Van: hera

Blauwe vlinder
Van: Chrisje

De vogelaar
Van: Xander1

Meesterstukjes
Van: frekie




Gastenboek berichten

Hera
07 januari 2015 20:11
_
Dag Jopie, zoals gebruikelijk ben ik wat laat, maar daarom niet minder welgemeende felicitaties met je verjaardag. Ik hoop dat je een goed nieuw levensjaar tegemoet gaat!

GerardS
07 januari 2015 18:22
_
Jopie. Ook van mijn kant een felicitatie vanwege je verjaardag. Gr,Gerard

Greet ( gribou )
07 januari 2015 08:04
_
Van harte gefeliciteerd ! Ik wens je een fijne dag ! groetjes Greet




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door henny1944 om 18:20
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door dagmar57 om 18:19
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door wezeswezes om 18:19
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door henny1944 om 18:18
_
Henny1944 Online

Door alice10 om 18:15
_
Alice10 Online

Door Marianna1959 om 18:15
_
Marianna1959 Online

Door Rosalina42 om 18:15
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Nett om 18:14
_
Nett Online





_

Andere artikelen



Nog even wat exacte informatie over de mail die we ontvangen hebben m.b.t. de reclame.



Dan kunnen we daarna dit hoofdstuk hopelijk verder sluiten.


Woensdag 30 april hebben we allemaal een mail ontvangen m.b.t. de irritaties over met name de pop-up reclame op onze weblogjes de laatste tijd.

In deze mail staat dat we voor € 30,- per jaar een abonnement kunnen sluiten bij 50plusser om gevrijwaard te blijven van dit soort reclame.

Op het forum staat al een week of 4 een thema ‘reclame op de weblogs’ waarin verschillende onder ons vragen hebben gesteld en van Thijs antwoorden hebben gekregen waardoor we duidelijkheid over het een en ander kregen. Dit heeft lang niet iedereen bereikt omdat een forum natuurlijk niet doorlopend wordt gelezen.

Graag wil ik jullie daarom wat dingen erover toelichten zodat iedereen weet waarvoor hij/zij kiest dit m.b.t. dit abonnement, waarna we hopelijk allemaal ‘dit hoofdstuk’ verder weer kunnen sluiten.

Uitleg:

Punt 1.

--------

Als je dit abonnement aangaat met 50plusser dan ben je alleen ZELF gevrijwaard van deze reclame. Dit houdt in dat jij het dan niet meer ziet op je weblog maar ieder ander die geen abonnement sluit, ziet het nog wel erop bij je.

Ook onze bezoekers van buitenaf, en dat zijn er vele, zullen ermee geconfronteerd blijven en juist van hen kwamen zoveel klachten omdat onze artikelen herhaaldelijk de laatste maand niet meer te lezen waren door de pop-up reclames er doorheen.

Het komt dus hier op neer helaas dat elke bezoeker dit abonnement zou moeten sluiten bij 50plusser om er ook gevrijwaard van te kunnen blijven. Ook als je alleen lid bent van 50plusser.

BELANGRIJK OM TE WETEN IS HET VOLGENDE: ook zonder abonnement te moeten betalen kun je deze pop-up reclame blokkeren. Ga hiervoor naar internet en download het programma Internet Explorer Pro 7. Daarna kies je in dit programma het onderdeel ‘pop-ups blokkeren’ en wijs de weg zich vanzelf hoe je verdere pop-up reclame op je weblog blokkeert.

Dit te doen heeft precies hetzelfde effect als voor € 30,- een abonnement gaan betalen bij 50plus want alleen jijzelf bent dan verder gevrijwaard van deze reclame maar je bezoekers die geen pop-up blokkade hebben, dus niet.

Kort samen gevat komt het hier op neer: je kunt dus gratis dit doen met exact het zelfde resultaat en menigeen van ons had/heeft deze er al op staan dus zag de irritante reclame niet.

Wel dus de bezoekers.

Thijs heeft aangegeven op het forum dat hij dit soort pop-up reclame niet meer zal proberen te plaatsen, als de financiën dit toelaten. Op dit moment kan deze niet zomaar verwijderd worden omdat hij (terecht) aan de al gemaakte contracten vastzit met deze 2 firma’s.

Tevens heeft hij aangegeven op het forum dat van al onze vele 50plusser-leden er maar 12 mensen een vrijwillige donatie storten.

Dat lijkt me erg weinig vanuit een dergelijk grote groep maar hoe het ook zij….we hebben dus niet per se een abonnement van € 30,- nodig om gevrijwaard te blijven van die pop-up reclame omdat we dit zelf gratis kunnen installeren via het programma Internet Explorer Pro 7.

Maar…. een ieder van ons als lid die zich geroepen voelt en het kan bekostigen, kan dus eens vrijwillig of incidenteel een donatie schenken ten bate van de 50plusser-site.



Punt 2.
-------

Een mooie site als 50plusser met ook nog een gratis weblogs heeft reclame nodig om zakelijk te kunnen blijven functioneren. Zo werkt dat nu eenmaal op elke gratis weblogsite.

Er zijn gelukkig vele vrijwilligers als leden onder ons, inclusief dus ook de bloggers, die zich met een grote intentie steeds opnieuw gratis inzetten om interessante, leerzame, informatieve etc. artikelen te schrijven op de 50plusser site zelf waardoor alles fantastisch blijft floreren en verder groeit. Ook op onze weblogjes staan vele boeiende artikelen waar menigeen iets aan heeft dus wij tonen ook zelf een inzet om er iets van te maken bij 50plusser. Het mes snijdt feitelijk - in positieve zin- aan 2 kanten in deze en maakt 50plusser tot een mooie site waar ook wij gelukkig met velen aan meewerken.




Geplaatst op 07 mei 2008 12:21 en 896 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Benenalie  
07 mei 2008 12:37
Hoi Jopie....ik heb daar geen bezwaar tegen om er voor te betalen hoor!!!

Liefs Alie en nog een fijne dag

Franslj.1  
07 mei 2008 12:49
Uitstekend samengevat, Jopie en de keuzemogelijkheden goed belicht.
Dank voor je inzet en ondersteuning....groet...franslj.
_





_
Benenalie  
07 mei 2008 13:21
Hoi Jopie,.....ben me er nog eens in gaan verdiepen.....het gaat alleen voor mezelf op....tja effe denken hoor,wacht andere reacties af....liefs Alie

GTCali  
07 mei 2008 15:06
Een abonnement vind ik niet erg, waarschijnlijk vanwege de kosten zelfs nodig. Maar gebruik dat dan als argument!
Thijs had er beter aan gedaan om een abonnement bespreekbaar te maken, dan zou er meer begrip zijn geweest. Nu dat ontbreekt ontstaat bijna automatisch de commotie die we gezien hebben.
Dan die pop-up blokkeerder, dat is en blijft een lapmiddel.
Ondertussen worden daarmee de financiële problemen niet opgelost en zal er in de toekomst meer te verwachten zijn om de site toch kostendekkend te maken en dus draaiend te houden.
m.a.w. Wordt vervolgd.
groetjes
Ed Heuvelink
_





_
Jobenthe  
07 mei 2008 18:31
Alie, abonnement betalen of gratis downloaden om pop-up reclameniet meer te zien komt dus op precies hetzelfde neer. Menigeen van ons heeft dat al een tijdje. Dit geldt inderdaad alleen voor jezelf. Fijne avond en liefs van J.

Jobenthe  
07 mei 2008 18:32
Dank je Frans voor het compliment. En verder: voor jou geldt net zo de ondersteuning en inzet dus ook jij heel veel dank! groeten van J.
_





_
Jobenthe  
07 mei 2008 18:39
Josefien, ik heb Thijs op het forum ook gevraagd of de kosten van dit abonnement zich vervolgens weer gaan verhogen. Zijn antwoord was: nee. Ook als je al een vrijwillige donatie doet moet je gewoon dat abonnement nemen omdat er volgens hem maar 12 mensen van al onze leden zijn die doneren. Vele van ons hebben al langere tijd die pop-up blokkade erop zitten die dus op hetzelfde neerkomt als de inhoud van het abonnement. Is dus niet voor bezoekers. Ik vind ook dat die stilstaande reclames niet storend zijn. Die zie je op menig gratis weblog ook elders. Het gaat om die pop-up toestanden. Ja gratis...wij doen ook ons best ervoor. Fijne avond en groeten van J.

Fran  
07 mei 2008 19:57
Hoi Jopie je hebt het fantastisch weergegeven. Ik ga Internet Explorer Pro 7 dadelijk downloaden . Weet je ,ik zelf hou van openheid en duidelijkheid . Vrijwillige donatie heb ik een paar keer gedaan maar ik denk dat Thijs en Danny ons ook beter op de hoogte hadden kunnen stellen wat ze zoal aan kosten hebben bijv en wat het betekent dat ze zoveel bloggers hebben . Ik begin steeds meer te beseffen dat zij ons nodig hebben . Ik ben echt blij met wat ze allemaal doen .Maar laat eens in de nieuwsbrief lezen hoe een en ander werkt achter de coulissen voor mensen zoals ik ,die dat niet weten . Ik had van Thijs en Danny meer empathie naar de bloggers verwacht . En niet zomaar een nieuwsbrief van 30 euris voor een abonnement . Terwijl ik bijna zeker weet dat zij ook wisten van Internet Explorer Pro 7. Maar goed het zegt iets van hun en je kunt niet in 1 klap GROOT zijn ,het blijven mensen waar je mee samenwerkt die de mooie teksten schrijven . En ze hebben ons nodig .
_





_
Agaaths-weblog  
07 mei 2008 20:51
Jopie, mijn complimenten voor het artikel, eerst was de contributie € 1,50 per mnd nu € 30,= per jaar, een flinke verhoging, ik denk dat als je het goedkoper maakt er meer mensen zullen betal;en, gewoon als je lid wilt worden € 1,= of € 1,50 per mnd, zoniet geen lid, dat is toch niet zo moeilijk lijkt mij, ik betaal aan seniorenweb ook per jaar € 24,=, maar dan mag wel de hele familie daarvan mee profiteren, dus niet een, mogen ook 10 broers en zusters zijn, computerhulp aan huis, alle problemen kun je voorleggen,en cursussen volgen enz....., , li gr ahaath

Jobenthe  
08 mei 2008 19:00
Dag Ed. Die pop-up blokkeerder werkt wel goed. Menig een had hem er al op zitten en zag dus zelf de pop-ups reclame niet. Inderdaad veel commotie is ontstaan door allerlei onderduidelijkheden door geen openheid. Daarom is het forum erover ook goed geweest en heeft Thijs daar wel veel vragen beantwoord. Er stond geen duidelijkheid in de mail die we kregen dus daarom mijn artikel erover. Niets is gratis feitelijk en een gratis weblog geeft dus reclame maar....hoe ver ga je daarin. En....wij werken ook terdege zelf gratis mee om de site te laten draaien. Wordt vervolgd. groeten van J.
_





_
Jobenthe  
08 mei 2008 19:05
Ben het met je eens Fran. Daarom is het zinvol dat er in een artikel als deze wel duidelijkheid ligt zodat we weten waarvoor we kiezen bij zo'n abonnement. Er staat niet in die mail namelijk dat als je een abonnement neemt het bokkeren van de pop-up reclame alleen voor jou geldt en niet voor de bezoekers. Dan kun je dus net zo goed dat gratis programma ertegen downloaden. Veel mensen weten dat niet. Ook Frans heeft zich enorm voor dit hele gebeuren ingezet en nu maar hopen dat er wat meer openheid komt naar ons toe. Des te meer omdat de site van 50plusser terdege ook dankzij ons, de leden inclusief bloggers, floreert. liefs van J.

Jobenthe  
08 mei 2008 19:08
Agaath, je slaat de spijker helemaal op zijn kop. Ook met betrekking tot seniorenweb, hoe het daar kan gaan. Zo te lezen met veel respect voor de leden. Een goede ledenservice geeft nu eenmaal steeds meer leden. Zo werkt dat zakelijk. lieve groeten van J.
_